Vloerverwarming in de badkamer

Vloerverwarming in badkamer

Vloerverwarming in de badkamer

Vloerverwarming wordt veel toegepast in badkamers. In een ruimte waar je vaak met blote voeten staat is het erg comfortabel als de vloer aangenaam warm is. Vooral in de winter wanneer je ’s ochtends net uit een warm bed bent gestapt.

De voordelen van vloerverwarming

Vloerverwarming in de badkamer biedt diverse voordelen waarmee niet alleen het comfort verhoogt wordt, maar je ook nog eens energie kan besparen.

  • Energiebesparing – Vloerverwarming zorgt voor een constantere en gelijkmatige verwarming in de badkamer. Hierdoor kost het, zeker in het winterseizoen, minder energie om de badkamer te verwarmen ten opzichte van een conventionele radiator.
  • Ruimtebesparing – Vloerverwarming kan de radiotoren volledig vervangen.
  • Comfort – Met blote voeten op een warme vloer is een stuk prettiger dan een koude vloer.
  • Luchtkwaliteit – Vloerverwarming vermindert rondzwevend stof.
  • Droogtijd – De badkamervloer droogt sneller met vloerverwarming.

Vloerverwarming bestellen?

Bekijk onze complete vloerverwarmingssets

Contact opnemen

Vloerverwarming aanleggen in de badkamer

Het aanleggen van vloerverwarming in de badkamer is mogelijk voor vrijwel alle soorten vloerafwerking. Zo zijn tegels en natuursteen goede warmtegeleiders die ervoor zorgen dat de vloer op een efficiënte manier verwarmd kan worden door het vloerverwarmingssysteem.

Hoofdverwarming of bijverwarming

Wanneer vloerverwarming in een badkamer toegepast wordt, is het verstandig om een buisafstand van 100mm, zoals gangbaar is bij hoofdverwarming, aan te houden. Ook wanneer de vloerverwarming als bijverwarming ingezet wordt.