Vloerverwarming onder PVC vloer

Vloerverwarming onder PVC vloer

Wil je vloerverwarming aanleggen onder een PVC vloer? In dit artikel ontdek je handige informatie over de combinatie van vloerverwarming en deze kunststof vloeren. Het zijn innovatieve design vloeren die eruit zien en voelen als echte houten of stenen vloeren. Ze zijn slijtvast, makkelijk in onderhoud, stevig en zeer goed te gebruiken in combinatie met vloerverwarming.

Is vloerverwarming onder PVC mogelijk?

Vloerverwarming en een PVC vloer zijn een sterk duo. Het is zelfs een van de betere vloersoorten om vloerverwarming mee te combineren. Het neemt niet alleen snel de temperatuur van de vloerverwarming aan, maar geleidt de warmte ook nog eens erg goed. Dit zorgt ervoor dat je weinig energie verspilt en snel kunt genieten van een aangenaam warme vloer.

Vloerverwarming installeren onder PVC vloer

Net zoals bij de meeste vloerafwerkingen, is er ook bij PVC een dekvloer nodig. Hierbij worden de leidingen in een cementvloer gestort.

Hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan op verschillende manieren worden aangelegd. Bij hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig, zoals bijvoorbeeld radiatoren. Bij bijverwarming is dit wel het geval. PVC vloeren geven de gewenste temperatuur goed door, waardoor je volop kunt genieten van het optimale rendement van de vloerverwarming. Dit maakt deze combinatie uitermate geschikt voor hoofdverwarming.

Voordelen vloerverwarming en PVC

  • Energiebesparing
  • Wooncomfort
  • Luchtkwaliteit
  • Ruimtebesparing
  • Lage aanschafprijs
  • Korte opwarmtijd

Op de hoogte blijven van kortingen en nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!